Ultramoderní Dubai ve třech dnech

Ultramoderní Dubai ve třech dnech

20.1.2012 Cestou z Austrálie jsme si udělali krátké 3-denní zastavení ve Spojených Arabských Emirátech, které bylo spojeno s focením pro cestovní kancelář. Ultramoderní Dubai je plná všemožných nej, mají zde nejvyšší budovu světa, největší vnitřní akvárium, lyžařskou sjezdovku plnou sněhu, klimatizované autobusové zastávky, metro které jezdí bez řidiče, umělé ostrovy a nejluxusnější hotely.

Cesta kolem Austrálie se vydařila

Cesta kolem Austrálie se vydařila

19.1.2012 Naše nejdelší cesta za focením a poznáváním dalekých končin skončila. Vrátili jsme se v pořádku a plni zážitků. Za 41 dní co jsme v Austrálii byli jsme projeli 19.000 km a naše půjčené spací auto to vydrželo i když jsme mu nakládali kolikrát i přes 800 km denně a ještě v teplotách přesahujích 40 stupňů. Viděli jsme skoro vše zajímavé od Perthu přes Darwin, Uluru, Cairns, Brisbane až do Sydney. Postupně bude vytvářet foto-galerii, která bude opět plná zajímavých fotek. Pokud Vás zajímá jak cesta probíhala podívejte se blog je tam zaznamenán den po dni.

Travel Focus a Malajsie

Travel Focus a Malajsie

5.9.2011 V posledním čísle  Travel Focus, což je velice pěkný časopis o cestování se spoustou fotek a také se zážitky mnohých cestovatelů, vyšlo mé maličkosti krátké povídaní o cestě do Malajsie a Brunei. Povídání je sice krátké, ale o to větší prostor je věnován fotkám, které jsou k vidění na 11 stránkách. Travel Focus jako doporučuji všem kdo cestují, protože tam najdou velice zajímavé a užitečné informace přímo od dalších cestovatelů. Kontakt na časopis ZDE 

Velká cesta okolo Austrálie

Velká cesta okolo Austrálie

1.9.2011 Jen co jsme se vrátili z Indických hor tak plánujeme další dalekou cestu. Už když jsme byli na Novém Zélandě tak jsme přemýšleli také o navštěvě Austrálie a letos k tomu nazrál čas. Volno máme od začátku prosince do poloviny ledna a tak chceme půjčit auto a udělat velký okruh z Perthu přes severní teritorium do Cairns a pak po východním pobřeží až do Adelaide a zpět do Sydney. Mapa naší cesty je ZDE. Pokud by jste měli někdo zájem přidat se napište.

Kašmír a Ladakh na vlastní kůži

Kašmír a Ladakh na vlastní kůži

16.8.2011 Letní cesta do Indického Himaláje byla perfektní. Zažili jsme mnoho skvělých zážitků, seznámili se s mnoha lidmi, byli jsme přijati i Zanskarským králem a nafotili jsme více jak 6000 fotek. Postupně budeme fotky upravovat a vkládat na web, jednotlivé sekce najdete ZDE, pokud si chcete přečít blog o celé naší cestě klikněte ZDE. Z cesty připravujeme i zajímavé články a také výstavu fotografií, o podrobnostech budeme informovat.

Portugalsko jižní pobřeží Algarve

Portugalsko jižní pobřeží Algarve

29.6.2011 Na webu je vložena kompletní galerie z cesty po jihu Portugalska v provincii Algarve. Pobřežní oblast jsem projel od španělských hranic až po nejzápadnější cíp evropského kontinentu. Tato oblast je z velké části značně turistická a tak zde najdete velké množství hotelů a resortů, ale i tak můžete narazit na pěkná fotogenická místa včetně starých budov a to zvláště kostelů. Pobřeží je zde hodně skalnaté a to zvláště na západním cípu Evropy.

Portugalsko Algarve focení pro CK

Portugalsko Algarve focení pro CK

15.6.2011 Jih Portugalska, přímo oblast Algarve bude mou další destinací, od 20 června do 24 června budu pro CK fotit místní pláže a hotely do nového katalogu. Algarve je známou turistickou destinací, jsou zde pěkné písčité pláže a žlutě zbarvené skály, které tvoří zajímavé foto objekty. V rámci cesty také plánuji návštěvu Mysu St.Vincent, Lagosu a Sagresu. Z cesty budu také psát zde na webu blog.

Letní cesta do Kašmíru a Ladakhu

Letní cesta do Kašmíru a Ladakhu

9.5.2011 Indie nás svou atmosférou dostala a tak na léto jsme připravili další indické dobrodružství. Tentokrát máme v plánu strávit v Indii celý měsíc a projet velký himalájský okruh. Z Dillí autem přes Šimlu, Amritsar, Jammu, Srinagar, Zanskar, Leh, Padum, Spiti a zpět do Dillí. Cestování v těchto končinách není jednoduché a permity většinou vydávají úřady pro skupinu minimálně 4 osob. Rádi by jsme tak naše plány spojili s podobně zaměřenou dvojicí, která by s námi podobný okruh absolvovala. V případě zájmu nás kontaktujte.

Incredible India - Rajasthan

Incredible India - Rajasthan

25.4.2011 Naše první cesta po Indii je historií, 22 dní jsme projížděli okruh Radžastánem a na závěr trasy jsme také trochu vyjeli mimo Radžastán do Agry a Váranasí. Slovíčko Incredible je pro Indii tím správným slovem, v Indii zažijete neuvěřitelné věci, potkáte zajímavé lidi, uvidíte nádhernou i zničenou krajinu, poznáte zcela odlišný styl života, hlavně na vesnicích a nenechte se otrávit slále dotírajícími náhončími a nebo žebrajícími dětmi. Na webu je již kompletní blog z naší cesty a postupně také upravujeme a vkládáme fotky do GALERIE.

Bohatý sultanát Brunei

Bohatý sultanát Brunei

24.3.2011 Brunei najdete na Borneu a jedná se o velice příjemný mini stát, žije zde jen něco málo přes 300.000 obyvatel a všichni se mají asi opravdu dobře - svého sultána mají rádi - důvod je jednoduchý - mají ropu a neplatí skoro žádné daně. Brunei jsme projeli autem, bylo to levné cestování - benzín stojí asi 8 Kč tak to se to pak jezdí. Nejzajímavějším místem je asi hlavní město kde jsou krásné mešity a pak příroda, která je v této části Bornea ještě původní, škoda jen že jsme měli na prohlídku Brunei jen 2 dni a tak jsme hlavní lákadlo NP Temburong nestihli - GALERIE

Pohodový Singapůr

Pohodový Singapůr

22.3.2011 Krátké zastavení v ministátečku Singapůr jsme absolvovali přesně na svátky Vánoční 2010. Slavit Štědrý den a venku je 30 stupňů má své určité výhody. Singapůr jsme projeli půjčeným autem z Malajsie a docela jsme byli zaskočeni zdlouhavou procedurou na hranicích, ale i to jsme zvládli v pohodě a mohli tak projet asi nejčistější město v Asii. Singapůrčani se rádi baví a tak všechny místní atrakce byly přeplněné, jako třeba ZOO a Bird park - ovšem stojí zato to vidět - podívejte se na GALERII

Malajsie Borneo a Kahau nosatý

Malajsie Borneo a Kahau nosatý

22.3.2011 Cestu do Malajsie jsme si naplánovali na přelom roků 2010/2011 a jednoduše si jí rozdělii tak, že v roce 2010 projedeme pevninskou část a prvních 14 dní roku 2011 budeme mít na Borneo. Daleko více se nám líbilo na Borneu, je tam o něco více přírody a o něco méně palem olejných. Palmy olejné jsou opravdu skoro všude a za to bych dal Malajsii velký černý puntík. Na Borneu jsme také pozorovali tlupu opic Kahau nosatých, které žijí pouze tam - ptáte se proč se jmenují nosaté? podívejte se na FOTOGALERII z cesty.

gejša, ryokan, onsen, šikanzen, sushi

gejša, ryokan, onsen, šikanzen, sushi

20.3.2011 Podle slovíček jste určitě poznali, že další naší cestou bylo Japonsko. Byla to naše asi nejdražší destinace, Japonsko je opravdu drahé, ale určitě nelitujeme. Poznali jsme zcela odlišný životní styl, japonci jsou příjemní, ochotní a spořádaní, fronty na vlak se stojí v zástupu a nikoho nenapadne předbíhat. p.s. podle vlaků se opravdu dají řídit hodinky. Gejšu jsme viděli, v ryokanu se vyspali, onsen nás osvěžil, šikanzenem bylo radost cestovat, sushi mi normálně nechutná, ale v Japonsku bylo výborné. GALERIE

Příprava na Indii - Srí Lanka

Příprava na Indii - Srí Lanka

18.3.2011 Srí Lanku jsme si vybrali, aby jsme se připravili tak trošku na cestování po Indii, které plánujeme na rok 2011. Ale po pravdě musíme přiznat, že se nám tam moc líbilo a bylo to fajn cestování po památkách a přírodních krásách ostrova Cejlon. Jen tam chvílemi bylo opravdu velké horko a pokud chcete procházet místní památky, tak jedině bos a to po rozpálené zemi není zrovna příjemné. FOTOGALERIE

Hong Kong není Čína

Hong Kong není Čína

16.3.2011 V Hong Kongu jsme si naplánovali stop-over při naší zpáteční cestě z Nového Zélandu. Strávili jsme zde tři celé dny a snažili jsme se procestovat co se dalo. Oproti skoro liduprázdnému Novému Zélandu jsme byli v ustavičné zácpě, všude kolem nás shon a spěch, byla to taková příprava na návrat do Evropy. Počasí nám moc nepřálo, ale i tak se povedlo několik pěkných fotek viz GALERIE. p.s. Hong Kong i když je součástí Číny, tak si žije svým vlastním životem.

cestovatelský sen se vyplnil

cestovatelský sen se vyplnil

15.3.2011 Nový Zéland patří mezi cestovatelské TOP destinace. Říká se, že život je příliš krátký na to, aby jsme se vraceli na stejné místo - s tím plně souhlasím, ale s jednou vyjímkou a tou je právě Nový Zéland. Putování jsme naplánovali na přelom 2009/2010 a tak jsme také slavili Štedrý den i Silvestra u protinožců. Měli jsme půjčené obytné auto a byl to náš zatím největší cestovatelský zážitek. V GALERII najdete den po dni foto-reportáž.

Na střeše Světa

Na střeše Světa

10.3.2011  Do Tibetu jsme se dostali v rámci našeho putování po Číně, v Chengdu jsme si zařídili permit a pak 5 dní jsme strávili na "střeše Světa". Tibet je zcela odlišný od Číny, tibeťané mluví a vypadají jinak než číňané, mají jiné zvyky a jsou mnohem, ale mnohem přátelštější. Tento článek shodou náhod vkládám 10.března přesně na den kdy se po celém Světě připomíná Den povstání v Tibetu vyvěšením tibetských vlajek. Fotky najdete v GALERII a informace v ČLÁNKU.

putování napříč Čínou

putování napříč Čínou

9.3.2011 Čína je velká a zajímavá země, fotek z této destinace je hodně, základní informace o zemi jsem již vložil do sekce ČLÁNKY a také byla vytvořena foto GALERIE kde budu podle jednotlivých dní postupně vkládat fotky. Naše cesta vedla z Pekingu různými dopravními prostředky až do Chengdu. Zde jsme nasedli do letadla a vydali se do Tibetu. Ale jelikož Tibet je podle mne zcela odlišný od Číny má vytvořenou vlastní sekci.

<<123>>